A venit momentul să-ți formezi echipa de profesioniști, care îți va transforma visul în realitate. Probabil că nu dispui de prea multe contacte în momentul în care te apuci de căutat furnizori. Dar nu te îngrijora, ci începe prin a strânge recomandări de la prietenii și rudele care s-au căsătorit recent sau de la organizatorul tău (dacă este cazul). Cu cât mai mult îți plac gusturile unei persoane anume, cu atât valorează mai mult recomandările acesteia. Dacă cunoști persoane din domeniile tale de interes, află tot ce poți de la ei – același prieten care lucrează într-un restaurant ar putea fi o sursă grozavă de recomandări pentru cofetării, florării, fotografi sau chiar DJ.

Documentează-te pe internet, caută site-urile celor mai importanți și cunoscuți furnizori din regiune, care cu siguranță ar putea să te informeze sau chiar să-ți recomande alte persoane de care ai nevoie.

Este o adevărată artă să știi să ordonezi furnizorii în orinea corectă. Ceea ce este un lucru foarte important, deoarece depinde, în mare parte, de importanța serviciilor oferite, de numărul de nunți cărora furnizorul le poate face față în acea zi, precum și de vechea lege a cererii și ofertei. De exemplu, fotografii au prioritate în fața florăriilor, deoarece un fotograf foarte bun ar putea să se ocupe de o singură nuntă pe zi (cu toate că un studio foto&video mai mare dispune de mai mulți lucrători diponibili), iar o florărie serioasă poate să pregătească aranjamente pentru mai multe evenimente ce au loc în aceeași zi. Totul trebuie privit din mai multe puncte de vedere pentru a realiza o structură cu priorități.

Și totuși care ar fi ordinea acestor priorități?

Priorități de prim rang

Organizatorul (dacă este cazul)

Dacă ai decis să angajezi un organizator, el cu siguranță iți va recomanda cei mai buni furnizori care să se potrivească perfect preferințelor tale.

Oficiantul

Dacă preferi un anumit oficiant la nunta ta, acea persoană trebuie contactată chiar de la început.

Fotograful și profesionistul în filmări

Multe studio-uri de mare clasă, cu siguranță au weekendu-rile programate cu un an înainte. Fiind atât de solicitați, un fotograf sau cameraman bun se angajează cu mult timp înainte.

Firma de catering

O astfel de firmă poate deservi concomitent doar un număr limitat de evenimente. Dacă mâncarea este un aspect foarte important pentru tine, firma de catering trebuie puse chiar mai aproape de începutul listei

Formația sau DJ-ul

Persoanele care asigură muzica joacă un rol important în creearea atmosferei pe tot parcursul nunții, motiv pentru care trebuie găsiți cu mult timp înainte. Ține cont că nu vei concura doar cu alte nunți pentru a obține muzicienii pe care îi dorești, ci și cu alte tipuri de petreceri sau chiar concerte caritabile.

Priorități de rangul doi

Florăria

Din motiv că o florărie mai mare poate deservi mai multe evenimente într-un weekend, probabil că îți vei permite să alegi florăria pe care ți-o dorești dacă îți pregătești terenul cu cateva luni înainte de nuntă.

Maestrul cofetar (Tortul miresei)

În cazul în care dorești să apelezi la un maestru cofetar pentru un tort cu un design special, intersează-te în privința programului său.

Stilistul (dacă este cazul)

Nu uita că cei mai talentați stiliști trebuie găsiți cu mult timp inainte, în special dacă ești interesată de un stilist la domiciliu.

Transportul

Disponibilitatea limuzinelor, mașinelor cu design special, microbuzelor sau a altor mijloace de transport depinde de loc și sezon.

Priorități de rangul trei

Designerul de invitații

Dacă ai hotărât să faci invitații la comandă, trebuie să te ocup de acest proces cu minim patru luni înainte.

Specialistul în machiaj

De obicei, miresele își doresc un machiaj clasic, ce poate fi realizat de aproape orice profesionist. Exită foarte multe persoane talentate, așa că, dacă nu îți dorești un specialist anume, stai fără griji că îți vei găsi pe cineva cu doar câteva luni inainte.

Obiecte de închiriat

Astfel de obiecte nu sunt o problemă de procurat, în afară de cazul în care are loc un eveniment foarte mare în acea zonă și în acea zi.

Aceasta a fost doar o structură orientativă a priorităților, totul rămâne la preferințele și necesitățile voastre. Informați-vă, analizați, căutați și cu siguranță veți găsi furnizorii care vă vor ajuta să vă creați o nuntă nemaipomenită.