Data nunții reprezintă o decizie importantă, un element-cheie pentru o mulțime de alți pași – nu poți face rezervări la restautant, la starea civilă și la biserică până când nu ai stabilit data, în plus este la fel de important pentru stabilirea bugetului. Mai ții minte imaginea pe care tu și logodnicul tău v-ați făcut-o despre nunta perfectă? Gândește-te care este, pentru tine, cel mai important aspect legat de ziua nunții. Pentru multe cupluri este vorba despre loc, pentru alții poate fi preotul, un fotograf deosebit de talentat sau ceva mai personal, cum ar fi buchetul miresei din niște flori speciale. Indiferent de alegere, acesta trebuie să fie primul lucru de care trebuie să ții cont când alegi data perfectă.

În cazul în care visezi la o nuntă de weekend undeva la munte, cu circa 150 de invitați, precum și o ceremonie religioasă în aer liber, va trebui să optezi pentru o perioadă nu prea rece, apoi să găsești când vor fi disponibili invitații. De asemenea, nu uita că programările la biserică se fac din timp, deci, dacă există o singură biserică care este pe placul tău, acesta ar trebui să fie primul lucru de care trebuie să te ocupi. Dacă ești convinsă că singurul loc din lume unde ai putea să-ți organizezi recepția este pe terasa unui restaurant unde ați avut o cină romantică, trebuie să afli mai întâi datele la care acesta este disponibil. Iar dacă prietena ta, se ocupă de catering și s-a oferit să-și pună serviciile sale la dispoziție, ar fi bine să verifici care este programul ei.

Unele cupluri norocoase pot avea la dispoziție mai multe date care se potrivesc foarte bine cu nevoile lor. În asemenea cazuri, verifică care este a doua prioritate de pe lista ta care poate fi echipa de foto&video pe care îi apreciezi sau prezintă ambele date celor apropiați înainte de a lua decizia finală.

Și totuși, dacă ai stabilit deja o perioadă potrivită, vom incerca să clarificam care ar fi cea mai potrivită zi a săptămânii.

Sâmbăta este cea mai rezonabilă zi, în special pentru invitați. Dar tocmai pentru că este atât de populară ar putea să nu fie accesibilă. Din motiv că bisericile, restaurantele și furnizorii sunt programați cu mult timp înainte, s-ar putea să fie destul de greu să iasă totul fix așa cum îți dorești.

Ziua de duminică, de obicei, este mai puțin costisitoare ”concurența” fiind mai mică. Bineînțeles, ține cont de faptul că unii dintre invitații tăi din afara localității ar putea fi nevoiți să-și ia liber pentru ziua de luni. Întrucât este bine de evitat această problemă, ai putea sa organizezi ceremonia in cea de-a doua parte a dimineții și petrecerea imediat după prânz.

Nu exclude nici celelalte zile ale săptămânii – ar fi o soluție excelentă pentru reducerea costurilor. Ce ar putea fi mai potrivit pentru a da startul unui weekend de vară intr-o după-amiază de vineri?

Fiecare zi a săptămânii aleasă de un cuplu depinde în mare măsură de anumite motive personale. Ca de exemplu actorii de teatru sau membrii unei orchestrelor simfonice ar putea prefera o seară de luni.

Dar cum să procedăm dacă perioada potrivită coincide cu vre-o zi sărbătoare?  În afară de sărbătorile religioase importante, ia in considerare și ramificațiile următoarelor date. Nu uita că unele sărbători sunt mai degrabă locale și s-ar putea să nu te afecteze nicidecum. Nu ezita să verifici totuși dacă nu există conferințe sau evenimente de mare amploare programate pe data propusă de tine, ca să nu fie greu de găsit camere de hotel disponibile. Un alt aspect destul de important este în cazul în care ți-ai programat nunta într-un weekend când se schimbă ora, nu uita să anunți din timp invitații de acest lucru. Înainte de a lua decizia finală, consultă-te cu membrii familiei și cu prietenii, în special cu cei care speri să-i ai ca invitați la nunta ta.