În ziua de astăzi, logodna durează în medie un an și ceva, asta fiind așa numita logodna modernă. Cu siguranță, diversele credințe și culturi au perioade de logodnă și tradiții diferite, care au evoluat de-a lungul timpul, toate acestea având un singur scop: să conștientizați că vreți, cu adevrat, să vă uniți soarta și că familiile și prietenii vă susțin și apreciază alegerea voastră. Mulți dintre noi tratează perioada de logodna intr-un mod special, făcând-o să fie tot mai importantă, mai comercializată, mai plină de evenimente și mai lungă. Unii spun că, în zilele noastre, este nevoie să așteptăm așa de mult pentru că  atât durează organizarea unei nunți de amplitudinea și complexitatea cu care ne-am obișnuit sau pentru a strânge fondurile necesare unei asemenea nunți! Sau pentru că acest proces de pregătire include mai mulți pași, o gamă extrem de largă de opțiuni și ceva mai multe petreceri pe drumul spre acea zi ideală. Sau poate că lungim lucrurile pentru că nu ne grăbește nimic. Femeile își câștigă singure existența și nu mai sunt ”înmânate” soțului de către părinții lor, iar în zilele noastre diferența dintre a avea un iubit și a fi căsătorită este mai puțin vizibilă. Partenerii pot să locuiască deja împreună. Prin urmare, unde-i graba?

Indiferent de cât de lungă este logodna voastră și oricare ar fi motivile pentru care urmați acest drum, dacă folosiți această perioadă doar pentru că să mergeți impreuna la cumpărături sau să vizionați un film nou, atunci nu veți face decât să pierdeți acestă ocazie unică. Când vei mai avea posibilitatea să ai o asemenea perioadă în care să te obișnuiești cu ceva înainte ca acel lucru să devină realitate?

Așadara, dacă să ai parte de logodna, indiferent de durata ei, străduiete să nu lași organizarea și petrecerile de dinaintea nunții să-ți consume tot acest timp. Savurează-ți statutul de logodnică și explorează cele mai adânci colțuri ale minții tale și ale viitorului tău soț. Analizează cu atenție toate detaliile, de la modelele de comunicare pe care intenționezi să le utilizezi în căsnicie, până la atitudinea voastră față de familia celuilalt, la modul de administrare a banilor.

Concentrează-te și asupra ta. Gândește-te la această transformare importantă prin care urmează să treci și analizează-ți propriile sentimente. Apoi găsește modalități de a face față acestor trăiri.

Vorbește cu prietenii tăi, indiferent că sunt căsătoriți ori nu, despre drumul pe care l-ai parcurs și despre ceea ce te așteaptă în continuare. Acordă-le un plus de atenție prietenelor tale singure, pentru că ele s-ar putea simți deznădăjduite la gândul că te ”pierd”. Ascultă-le, faceți planuri împreună și nu lăsa ca nunta ta să domine convesația cu ele.

Mai presus de toate, cu toții suntem oameni și avem propriile trăiri. Dacă te cuprinde teama, furia sau tristețea în timpul logodnei sau dacă te cerți cu logodnicul tău, nu te descuraja. E perfect normal să ai îndoieli, temeri, neliniști și să existe mai multe motive de ceartă, cu toate că aceste lucruri nu ne fac plăcere să le discutăm în public. Și totuși, dacă nu te confrunți cu îndoieli, temeri, neliniști sau certuri, probabil că nu ești întru totul sinceră cu tine însăți. Dar dacă neliniștea ta seamănă mai degrabă cu un atac de panică nejustificat sau dacă începi să bănuiești că discuțiile voastre în contradictoriu legate de smochingul lui ascund și altceva, nu-ți face probleme. Stai liniștită, nu ești singura mireasă care are uneori motive de supărare în timpul logodnei. Și bărbații suferă de insomnii și au perioade de tristețe! Și ei fac o adevărată obsesie pentru un anumit detaliu al nunții, sau nu reușesc să se relaxeze, ori se simt complet extenuați. Totuși încearcă să îți conștientizezi trăirile. Ai mare grijă de tine, iar dacă stresul ajunge la un nivel critic, încearcă să-i determini cauzele și să le combați.

Gândește-te că această perioadă este una foarte frumoasă și importantă pentru ambii. Perioada în care urmeză să vă pregătiți la organizarea nunții, care este, foarte probabil, cel mai mare proiect din viața ta, te vei trezi cu o mulțime de lucruri care abia așteaptă să-ți invadeze fericirea domestică.