Odată ce ați stabilit data, nunta îți va părea mult mai reală. Ai ajuns la etapa în care nu mai zici doar că te măriți, ci că te măriți pe 14 septembie. A venit timpul să demarezi procesul de restrângere a opțiunilor și să începi să închei contracte. Adu-ți aminte cum a fost la nunțile la care ai participat și la cât de mult a fost influiențată atmosfera de locul ales. O nuntă intr-un restaurant cu o priveliște nemaipomenită spre munți arată cu totul altfel decât una pe plajă. Cu siguranță, multe spații pot fi făcute și transformate astfel încât să corespundă preferințelor și necesităților  tale. Dar nu uita că cel mai convenabil este să valorificați cadrul ales și să nu optați pentru modificări prea drastice.

Totuși atmosfera nu este punctul esențial. Va trebui să evaluiezi numărul de oameni care pot fi găzduiți și costul total, luând în considerare toate costurile auxiliare. În plus, ar trebui să te gândești la un aspect foarte important, cheltuielile pentru deplasarea invitaților.

Pentru a alege locul cel mai potrivit pentru desfășurarea perfectă a celei mai frumoase și speciale zi, am pregătit o listă cu întrebări care ar trebui să le pui ori de câte ori vizitezi un potențial cadru pentru nunta ta:

 1. Este disponibilă sala dorită la data de care am nevoie? Mai au loc și alte nunți in acea zi?
 2. Câte persoane încap in această sală? Este necesar să stabilești acest aspect chiar dacă este vorba despre invitați în picioare sau așezați la mese.
 3. Sunt anumite restricții cu privire la ora de desfășurare a evenimentului?
 4. Pot apela la orice furnizor prefer sau doar la cei cu care lucrați în mod obișnuit?
 5. Când voi avea acces la acest loc pentru amenajare? În special atunci când locul necesită amenajări serioase, s-ar putea să ai nevoie de acces cu o zi înainte.
 6. Există vre-o taxă de închiriere și ce include aceasta?
 7. Cât este avansul, când și cum trebuie plătită diferența? Care sunt regulile dacă vreau să renunț? Nu uita să citești întotdeauna contractul înainte de a-l semna.
 8. În cazul în care plănuiești o nuntă care implică și ieșiri la cerul liber (cocktailuri pe terasa) află care este planul de rezervă, în caz de vreme rea.
 9. Este vreun spațiu în care lumea să se poată schimba?
 10. Pot să văd vesela, tacâmurile și fețele de masă care vor fi folosite?
 11. Există suficiente locuri de parcare pentru invitați?
 12. Sunt restricții legate de zgomot? Verifică dacă nu sunt persoane în apropiere care ar fi deranjate de o trupă live sau un DJ, daca nunta ar avea loc noaptea.
 13. Care sunt modalitățile de plată acceptate?
 14. Există și alte reguli care nu au fost discutate? Din motiv că este greu să prevezi toate aspectele posibile, nu uita să pui această întrebare la urma.

Acum că ai stabilit locul nunții, este timpl să începi să completezi spațiile libere din planul nunții tale. Drept urmare, trebuie să-ți formezi echipa de experți care să asigure ca florile, mâncarea, muzica și toate celelalte din ziua nunții să fie în regulă. Deci, este timpul să începi întâlnirile cu furnizorii.

Nu ezita să lași un comentariu cu cele mai importante aspecte pentru tine, referitoare la locul de desfășurare a nunții!